op het eerste zicht: maart

Op 't eerste zicht lijkt er nog altijd niks veranderd. De tuin ziet er net zo drabbig uit als op die eerste dag van januari en februari.
Maar als je echt goed de grond afspeurt, valt er toch al een en ander te zien. Kijkt u even mee?Reacties

 1. Die crocussen zien er allesbehalve ordinair uit, weet je nog wat de soort is, iets van peter nijssen, vooral de overlangse donkere strepen op de lichtere basiskleur veraden 'iets speciaals'! dat uw daslook zo fris staat verwondert me niks, dochter zijnde van een vader met een daslook-eldorado in zijn achtertuin. Bij mij komen ze allen wat schuchter op, ik denk wat schade van de latere vorst. Maar uw Roze Winterpostelein ziet er ook beeldig uit! die heeft duidelijk zin om er in te vliegen! Een prachtig stinzenplantje in spe!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. uit het blote hoofd zeg ik crocus tomassinus, maar ik kan me vergissen. 't is geen goedkope pruts van denaldi, dat heeft jou kennersoog weer goed opgemerkt!
  die roze winterpostelein is echt mijn favorietje, dat laat zich zo makkelijk verdelen en zaait zich zo vrolijk uit, toppertje!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zeker geen Crocus tomassianus, oftewel de Boerencrocus, één van onze mooiste stinzenplanten. Die is smaller en heeft geen strepen en de steel is wit en loopt nog wat door tot in de basis van de bloembodem.http://www.flickr.com/photos/rensehaveman/7035602843/
  Ik dacht aan de zeldzame Crocus Versicolor uit de Franse Alpen...Maar ik weet het ni zeker, de streepjes zijn lichter... In ieder geval SUPERMOOI!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten