snakken naar privacy

Ik mag mijn hoofd niet buiten steken of daar is Rosa, de hoogbejaarde buurvrouw. Steeds met dezelfde verzuchting: "kind, daar hebt ge nog werk aan, kind toch, zo een onkruid... en daar bij dien gebuur groeit dat ook allemaal over en dan valt dat op de wegel, en dat mag niet hé, dat weet ik van mijn nichtje die bij de politie werkt... kind toch, ge hebt hier nog werk..."
Eerst wou ik ze nog sparen, Rosa, en de aanplant van een haag aan haar kant nog een tijd uitstellen, maar ik trek dat eeuwige zeuren niet langer.
Geheel volgens de wettelijke bepalingen zal ik tussen onze tuinen een piepjong haagje planten ('k wil Rosa nu ook geen hartaanval bezorgen) om over een paar jaar toch iets aan privacy te kennen.
Vandaag ben ik gestart met de voorbereidende werken en heel binnenkort hoop ik vriend Frank nog eens te kunnen overhalen tot een lift naar het tuincentrum. Ze hebben daar een meisje werken met een hele mooie kont, iets waar Frank niet geheel ongevoelig voor is, dus dat komt vast in orde.
Om de haag te kunnen zetten, moeten alle vaste planten tijdelijk verhuisd worden, een hele klus, maar 'k heb meteen van de gelegenheid geprofiteerd en ze vermeerderd door scheuren. Vanaf volgend jaar geef ik met gulle hand sedums en wilde vrouwenmantel (alchemilla) weg.
Ik heb ook zaad van nigella, kaasjeskruid en goudsbloem geoogst. Wie daar graag wat van zou hebben, stuurt een mailtje met zijn naam en adres naar: hilda_vh@yahoo.com

Binnenkort verschijnt hier nog een haagHet begin van een nieuwe carrière als sedumkweker?

Reacties

 1. Da'k van u was, ik haalde nen biker in huis, euhm, in de tuin. Zo ne woesten met veel leer en een onstuimige moustache. En met lichte waanzin in zijn ogen. Kwestie van Rosa een beke te intimideren. (ja, ik ben een inslecht mens);-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. terbij, als ik die foto's zo bekijk, dan zie ik geen sprieteke onkruid! Stuurt die Rosa 'keer een weekendje alhier, beetje shocktherapie en al...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Waar is dat tuincentrum precies ? Ik moet ook nog dinges kijken, euhm, ne keer zien hé ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. een tip voor de sedumkweker (as seen on GW) : door de met de riek een onder de plant te steken (gevolgd door een lichte lift) zou de plant iets compacter blijven en minder openvallen (iets handiger dan de andere alternatieven : samenbinden en uitpitsen van een paar van de dikste scheuten wat vroeger op het seizoen)

  dat Rosa haar gras maar eens afrijdt...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hey Andy, misschien kunnen we een dealtje sluiten, gij zorgt voor de lift en ik verklap 't adres :-)
  Een biker heb ik trouwens al eens in huis gehad (what was i thinking!?) maar dat hielp langs geen kanten hoor, Rosa laat zich maar moeilijk intimideren (en eigenlijk was die biker, oh cliché, een big pussycat)
  En 666, merci voor de GW tip (geen flauw idee waar dat voor staat) t kan mijn carrière als sedumkweker alleen maar ten goede komen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. hehe, ze lopen overal rond eh de roza's. Bij mijn vorige woning was het een Yvonneke.
  Toen ik er weg ging waren de bramen, klimop en clematissen tegen de draad net dicht aan het groeien.
  Nu ben ik gelukkig geluk gespaard van roza's en Yvonnekes

  BeantwoordenVerwijderen
 7. haha, ze zijn niet te vermijden, die oude besjes...
  't ergste is, 'k ga zelf zo een Yvonneke of Rosa worden, bij elke kik die de buren geven gaat ge mijn gordijntjes nogal zien schuiven :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. kende ik niet, wegens geen tv, k ga eens checken of het op youtube terug te vinden is

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Oh, als je eens een lift nodig hebt moet je het maar laten weten. Ik heb een zwakte dat ik moeilijk iets kan weigeren als een vrouw mij iets vraagt...

  BeantwoordenVerwijderen
 10. oooh, in dat geval heb ik hier nog een waslijst met vraagskes liggen :-)

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten