privacy!

't heeft lang geduurd voor ik mijn haag begon te planten, daar zijn verzachtende omstandigheden voor, en het planten zelf ging ook niet van één-twee-drie-huppakee, alweer door omstandigheden.
Nu ben 'k zwanger, wat de boel ook wel zal vertragen, maar van stoppen is geen sprake. 'k wil eindelijk tegen de blikken van mijn buren afgeschermd zitten.
Zaterdag speelde mijn lief chauffeur en kocht ik alles om de haag te kunnen planten. Bij Hubo vond ik eindelijk een spade van Polet, drie keer duurder dan hun ander merk, maar wat een kwaliteit! Het neusje van de zalm. Bij Van Eeckhout in Oostakker hadden ze al de rest: 50 jonge haagbeukjes, potgrond van ecostyle, een ph-tester en kalk.
Zondag werd ik voor het eerst in weken zonder braken wakker en sprong ik zonder dralen in mijn broek met elastische tailleband. De haag moest en zou de grond in gaan.
Maar natuurlijk niet voor ik de composthoop gekeerd had, onkruid wiedde, de eerder geplante haag snoeide en verhakselde, een stuk of honderd sneeuwklokjes die mijn zus meebracht uit Polen plantte, de sedums allemaal deelde en verplaatste, een nieuwe plek zocht voor de camelia en japanse kwee en het gevlekt longkruid bij elkaar zette...
Aan 't eind van de dag voelde ik mijn rug niet meer en stond die haag er nog maar half. En toch kon ik niet gelukkiger zijn, de rest werk ik morgen wel af, als mijn spieren dan al weer mee willen...

Reacties

 1. Moeten we je nu feliciteren met de haag of de zwangerschap ;-) Fijn te lezen dat het je zo goed gaat Hilda, proficiat!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Proficiat met je zwangerschap! En hoera voor de privacy! Serieus veel werk verricht, dat belooft voor als je in de energievolle zwangerschapsmaanden zit. Alhoewel je mobiliteit dan achteruit gaat. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo Hilda,

  Wat leuk!! Van harte gefeliciteerd!
  Had je dat al eerder verteld?? Dan heb ik dat gemist!

  Je tuin begint nu al echt ergens op te lijken! Ik denk dat je hem aan het eind van de zomer niet meer herkent!!
  In een seizoen groeit alles zooooo hard!

  Doe je wel een beetje russtig aan dan??

  Geniet van je zwangerschap!

  Groetjes Thea♥

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dubbele pret met een spet van polet! :-)
  Ik moet ook niks anders meer hebben, de enige andere schop die ik ooit had heeft het na drie weken al begeven. Proficiat ook met je nieuwe groot project ;-)(en dan bedoel ik niet de haag, maar wel tof dat je voor haagbeuk kiest)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. dit seizoen gaat zeker alles goed groeien, proficiat seg... (dacht eerst al onbevlekt longkruid te zien staan en ik dacht huh? ;-)

  en haagbeuk is een zeer goede keuze...

  de platte schup van de kleine vierletterketen is z'n geld ook wel waard eigenlijk

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Moh zo super seg, een dikke proficiat!!!
  Je hebt wel serieus wat werk verricht, zet je lief nu maar wat meer aan het werk en geniet ervan!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. merci voor al de gelukwensen! zowel met haag al met baby :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ama proficiat zeg!!!! En wat een ellende dat je misselijk ben geweest. Hopelijk is die periode nu zo ongeveer voorbij en kan je iets fatsoenlijk proberen zoeken in al die lelijke zwangerschapskledij die je overal vindt :-) (véél moeilijker dan een schop van polet vinden! ;-))

  BeantwoordenVerwijderen
 9. hihi, hier spreekt iemand met ervaring! merci voor de gelukwensen.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Een mini-pijpenlaatje!! proficiat en veel geluk!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. amai, al die felicitaties... merci merci merci!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Proficiat met alle aanwinst! Binnen een kleine 2 jaar kan je dan ook genieten van een mini die niets liever doet dan molshopen plat trappen en blaadjes van die mooie haagbeuk trekken ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. hé buikberg, als dat kleintje slakken kan vangen en duiven en poezen weg kan jagen, dan is 't goed en zal ik een paar uitgetrokken bloemen wel door de vingers zien
  merci voor de gelukwensen!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hoe gaat het trouwens met je haagbeuk de je al had staan? Heeft het snoeien veel verschil gemaakt?

  BeantwoordenVerwijderen
 15. het snoeien maakte zeker resultaat, overal verschenen nieuwe scheutjes. ik heb de snoeischaar ook dit voorjaar weer bovengehaald, resultaat van dat werkje zet 'k in de komende weken zeker op de blog.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten