maarts viooltje

Al twee jaar staat deze in mijn tuin, zonder bloem te dragen. Maar vandaag deed hij eindelijk zijn naam, maarts viooltje, eer aan. Blij dat ik ben! De lente lijkt nu echt niet meer te stoppen.

Reacties

 1. Hé ja - het is maart!!! - had ik nog niet aan gedacht om de viooltjes eens te checken op bloei. Doe ik bij het thuiskomen vanavond!
  Ik heb er nl. vorig jaar ook geplant.
  Heerlijke bloempjes toch!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. nu nog afwachten of de paasbloemen ook zo klokvast zullen zijn

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja de sneeuwklokjes aren Te enthousiast alsook al wat narcissen...Opeens stevig vorst, kort kunnen ze aan maar zo lang heeft veel schade opgeleverd! Nog nooit zag ik zoveel tot slijm geworden bladen en bloemknoppen bij stevig winterharde winterbloeiers! Zonde, maar ze hebben zich grotendeels dapper hersteld!
   Hoe is het met je lenteklokjes, heben ze de vorst ongedeerd door gekomen?

   Verwijderen
 3. Hoi Hilda,

  Je maarts viooltje staat er prachtig bij! Dank je wel voor het doorgeven van de naam van de bloemenwinkel in Antwerpen. Ik ben afgelopen vrijdag nog in Antwerpen geweest. Jammer dat ik het winkeltje heb gemist!

  Fijne avond,

  Madelief

  BeantwoordenVerwijderen
 4. spijtig... maar langs de andere kant, Antwerpen loopt niet weg, je raakt er vast wel een keertje.
  en een fijne avond terug!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Prachtig, geen wonder dat zulk een groot dictator als Napoleon op zijn zachtere, romantische momenten als een blok viel voor dit bescheiden wildbloempje met heerlijke geur die zich echter niet aan elke neus wil prijsgeven.
  De wolkjes parfum zijn kieskeurig en het lijkt alsof je ze moet verdienen. Jaren heb ik nooit iets geroken, tot ik bijna geloofde dat het een fabeltje was en opeens was het daar, het wereldberoemde parfum! En ja, ook ik viel als een blok! Ik heb er massa's van geplant in het stinzenmilieu en ook in de bosrand waar het welig tiert met frisgroen blad en donkerpaarse vlekjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. hier nouga ballen bij de maartse viooltjes :-( (nog speciaal gaan kijken daarnet). snirf!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. maar gij krijgt wel een eervolle vermelding in de libelle, als dat geen mooie troost is :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, bal in mijn doelgroep,(allemaal knappe vrouwen tussen de 25 en de 45) fijn zo! :-)
   maare serjeus: ik ben wel benieuwd naar die vermelding eigenlijk... je hebt daar geen scanner of zo liggen, of de tijd en goesting voor wat meer uitleg? :-)

   Verwijderen
 8. Leuk dat je op mijn blog was! En wat leuk dat je een blog bijhoudt over je tuinproject en lief dat viooltje dat dan toch besluit tevoorschijn te komen :)
  Groetjes Carolien

  BeantwoordenVerwijderen
 9. groetjes terug lien!
  bart, nu in de winkel, de libelle groen (3,90 euro) met op de voorlaatste pagina letterlijk deze tekst: Aan tuinblogs geen gebrek, maar er zijn er maar een paar die echt de moeite waard zijn om te volgen. Lekker eigenwijs. Recht voor de raap zijn de blogs eigenwijze tuin en de kruidenklets van Anne tanne.
  Scannen lukt niet, wel wil ik het eens fotograferen, maar ik neem aan dat het leuker is om het echte exemplaar in huis te halen. heb je nog niks aan je bezoekerscijfers gemerkt?

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Amai pietzakken, zaadjes van de beroemde Anne tanne ofwa?!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten