stinkers

Mijn zus erfde de groene vingers van onze mama, 'k geloof niet dat ze al ooit één plant liet verdorren of heeft verzopen of laten bevriezen, maar ze heeft niet veel plaats om er echt veel met dat talent aan te vangen.
De afrikaantjes of stinkers die ze zaaide en niet in de potten en bakken op haar dakterras pasten, plantte ze deze zomer in mijn tuin. Al gauw kleurde die vlammend geel en oranje. In combinatie met mijn zonnebloemen en oost-Indische kers werd dat wellicht een tikje te schreeuwerig in het oog van de meesten, maar ik was er erg blij mee. Toch iets wat kleur gaf aan de zomer!
Het schijnt dat ze een weldaad zijn voor de bodem, ze zouden bepaalde beestjes wegjagen, wat goed nieuws is. 'k trok immers naar Beervelde en stopte ook in de plaatselijke Aveve (waar 't uitverkoop was, kan je raden...) en heb dus veel nieuwe planten die zo een goeie start zullen nemen. Maar later meer daarover, 't is prachtig weer en de kleine slaapt, 'k ga den hof in.Reacties

 1. het is idd een kleurrijke boel bij elkaar! en vallen de nachten wat mee? En stuurt dat zonnetje maar door want hier is het nog grijs en nat!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat mag gezien zijn! Ik zou niet weten waarom het minder zou zijn dan een 'echte' tuin met 'sjieke' planten. En inderdaad: toch een beetje kleur de voorbije zomer!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wij planten hier ook elk jaar stinkers (oranje) in een ronde pot met oranje glazuur. We vinden het ook mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Eerlijkheidshalve moet ik bekennen dat de 'reuze stinkertjes' voor mijn terraspotten wel een miskoop waren. Te weinig aarde om die grote planten echt tot hun recht te doen komen. Dus daarom ben ik extra blij dat ze in een echte tuin wel super gedijen. (Dus dat zaad moet ik niet terug hebben, volgende lente ga ik op zoek naar iets anders!)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Hilda,

  Dank je wel voor je leuke reactie en tips op mijn blog! Ik ga zometeen gelijk een kijkje nemen op de websites die je noemde.

  Je tuin staat er nog steeds prachtig bij! Je hebt nog steeds zoveel kleur. Ik heb vandaag de laatste Dahlia's en Sweet Pea's geplukt.

  Een fijn weekend!

  Madelief

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten