aeroflore II


Wie dezer dagen in Antwerpen moet zijn, komt hem misschien wel tegen: de aeroflore II.
't is een luchtschip, dat niet kan vliegen, en daarom houden de piloten zich maar bezig met het kweken en bestuderen van plantjes. Er wordt muziek gespeeld omdat het de groei stimuleert, maar zelfs dan gaat het al eens mis, er werd er alvast ééntje plechtig ter aarde gesteld.
Best grappig allemaal, maar niks om speciaal voor uit de zetel te komen. Gelukkig heeft Antwerpen nog andere troeven voor groenliefhebbers.
De botanische tuin in de Leopoldstraat is een ommetje waard, liefhebbers van desserten die veel mogen kosten en niet altijd even lekker zijn, kunnen er ook neer strijken op het terras van het gebaar, één van de mooiste zitplekjes van 't stad.
Het Rubenshuis heeft een tuin die aangelegd werd in barokstijl, prachtig, en op een boogscheut van de Meir. Wie de meute soldenjagers even wilt ontvluchten, weet waarheen.
De zoo is ook de moeite, al blijft het zielig, die beesten in die hokken.
Het begijnhof ligt er ook mooi groen bij.
En iets buiten Antwerpen ligt het arboretum van Kalmthout, wereldberoemd omwille van de mooie toverhazelaars, maar ook als die uitgebloeid zijn is 't er zalig toeven. Ze organiseren er ook geregeld plantenbeurzen, die elke plantenfreak in zijn agenda zou moeten aanstrepen, zoveel moois en zeldzaams vind je niet vaak.
Een wandeling door de heide is na de brand wellicht niet aan te raden, de echte liefhebber laat de natuur daar nu eerst even op adem komen.
Wie houdt van kunst en muziek en natuur, zet koers naar 't middelheim, den brandt en 't rivierenhof, allemaal iets buiten de ring.
Zo dagtrippers, geniet van uw bezoek aan "de metropool"

Reacties

  1. alleen jammer van al die arrogante aantwaarpeneirs ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. de arrogante Antwerpenaars zitten op dit moment allemaal in west-Vlaanderen (Knokke), dus kom maar af, ge gaat u dat niet beklagen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Uit de tuinzetel te komen bedoel je ;-)

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten