blosjes


Ik was
altijd al een tuinier van het type liever-lui-dan-moe, en dat is er sinds mijn zwangerschap niet op gebeterd. 'k zou dringend nog eens een dag moeten uittrekken om het onkruid te wieden, de composthoop om te keren en de haag op te binden, maar schuif die klusjes steeds maar voor me uit.
Tot veel meer dan zo nu en dan het gras afmaaien kom ik niet. Dan maar registreren hoe alles groeit.
De appels hebben al een blosje gekregen, ze zijn er wel héél erg vroeg bij dit jaar! Ook de zonnebloemen staan een stuk vlugger in bloei dan de voorgaande jaren.


Waar vorig jaar nog een dunne strook border was, staat nu een jonge haag. Ik gaf alle planten die daar stonden wel een nieuwe plek, toch is het er geen kale boel geworden. Scheuten van zeepkruid en zaad van juffertje in 't groen, kaasjeskruid, oost-Indische kers en goudsbloem staan er losjes door elkaar.
Ik ben bang dat de haag eigenlijk beter zal aanslaan als hij niet met die plantjes zou moeten concurreren om water en voedingsstoffen. Maar 'k hou zo van die kleurtjes, dus neem ik dat risico er graag bij.

Reacties

 1. zelfs al zonnebloemen met bloem in Gent, dat gaat daar vooruit me dunkt... en veel grasafrijden, dan schat ik dat er daar naast dat microklimaat in de pijpenla ook nog redelijke hoeveelheden neerslag zijn gevallen dit voorjaar ?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. En als dat al niet zou mogen, eens gewoon naar de tuin kijken ipv erin te werken!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind het ook wel straf van die zonnebloemen. Geniet ervan!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gefeliciteerd!!

  Wat leuk!!

  Het ziet er wel vrolijk uit zo. Die heg komt er ook wel!!

  Groetjes Thea♥

  BeantwoordenVerwijderen
 5. jaja, het gaat vooruit! die zonnebloemen verbazen mij enorm, maar dat ik de grasmachine nog af en toe van stal haal lijkt me logischer, het gazon staat immers vol onkruid, en dat ziet nauwelijks af van de droogte :-(
  met mijn buikomvang gaat het ook de goede richting uit, in september is het zo ver... merci voor de felicitaties!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik gok op de terugkeer van de kabouters. Zet al maar een paar pintjes fris en geniet van je bolle buik en je tuin. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuk dat de appels al zo mooi kleuren. De bloemenborder bij de haag is ook schitterend. Ik ben benieuwd of de distelvlinder het kaasjeskruid zal ontdekken om eitjes te leggen.

  PS: je blog net ontdekt via Huis Met Tuin. We hebben ook een lange, smalle tuin. We gaan bijleren! :-)
  PS2: hopelijk heb je niet teveel versies van dit bericht gekregen; ik had problemen om een bericht op te slaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. aha, nog pijpenla-ers, dat is interessant!
  juist nog eens door de tuin gelopen, en geen spoor van enige vlinder, maar we blijven hoopvol

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten