over plantenbeurzen

Ik heb een zwak voor plantenbeurzen, omdat je er geholpen wordt door echte liefhebbers en omdat je er de dingen vindt die het tuincentrum niet heeft.
Een beurs die uitblinkt in wilde en inheemse planten, is die van natuurpunt in Gent. Je vindt er de beste soorten om veel vlinders, bijen, zweefvliegen en ander leven naar je tuin te lokken.
't is een kleine beurs, wat niet zo erg is, want zo heb je nog wat tijd om door de Bourgoyen te wandelen of iets te drinken tussen de dreadlocks en sandalen-mensen.

Heel anders gaat het er aan toe in Beervelde, waar exoten en cultivars wel toegelaten zijn, iedereen een stuk fraaier uitgedost is (op geen enkele andere plantenbeurs zie je zoveel Chanel en Delvauxhandtassen) en je honderden standhouders vindt. Een wandeling door de aanpalende kasteeltuin zit er niet in voor wie iets van de beurs wilt zien, zo groot is het er.
In Beervelde kocht ik me ziek aan kruiden en deze ouderwetse dahlia's. Die van vorig jaar zijn de winter niet doorgekomen omdat ik ze niet juist bewaard had, en dus moest ik er wel nieuwe aanschaffen. Hopelijk gaan ze er uit zien zoals op de verpakking, dat is altijd spannend.

Reacties

 1. En heb je op de natuurpunt beurs ook iets gekocht?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. jaja, dat zijn de plantjes in de zwarte ton: bieslook en mierikswortel, knoop, bosviooltje monnikskap en duifkruid. 'k had nog een pak plantjes op mijn lijst staan, maar die mocht ik niet kopen van mijn vriend Joris die ze in zijn tuin heeft staan. we gaan ruilen, dat blijft dat dé manier om aan planten te raken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ah, Bourgoyen, nostalgie! En mijn dahliaknollen zagen er ook compleet dood uit na de winter, maar ik zie toch al iets boven komen. Misschien moet je ze toch maar in de grond steken om zeker te zijn?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. oei, dahlia's liggen al een tijdje op de composthoop...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik was ook van plan om naar de bourgoyen te gaan maar ben de avond er voor te lang op de muidefeesten blijven hangen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. hehe, voor mijn zwangerschap dierf ik al eens van de dansvloer naar een plantenbeursje te trekken, volgende keer nog een klein beetje langer blijven plakken :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik ben op zoek naar mooie verpakkingen van bloembollen, en ik zie hier leuke zakjes verschijnen van de dahlia bloembollen. Kan je mij vertellen bij welke kweker je deze gekocht hebt?
  Dank je wel!!
  Inne

  BeantwoordenVerwijderen
 8. oeioeie, Inne, ik zie uw reactie nu pas... ondertussen al zo lang niet meer omgekeken naar deze blog, dat ik de naam van de kweker intussen ook alweer vergeten ben...

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten