border


Haast alles wat aan de vorige bewoner deed herinneren, is eindelijk afgebroken, uitgegraven of aan het zicht onttrokken. De haag is ook goed vertrokken, over een paar seizoenen kijken de buren niet meer binnen. Alleen het terras blijft een doorn in het oog en de tuin moet nog aangekleed worden.
Met dat laatste ben ik nu druk in de weer. 'k spit en graaf alsof mijn leven er van af hangt. Schuif met de planten die er al stonden en zoek een plaats voor nieuwe exemplaren. 'k ging eigenlijk niks meer bijkopen, alleen nog ruilen of zaaien, maar 'k ben toch weer gezwicht voor al het moois van Beervelde...
Veel kan 'k wel nog niet laten zien, mijn buik dwingt me tot een slakkentempo en 'k ben ook nog niet aan zaaien toegekomen. Even geduld nog, maar intussen toch al een voorsmaakje.

Reacties

 1. Ha ha, beervelde, das gevaarlijk...en veels te duur...
  Je hebt wel een mooie roos, welke is het?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. héél gevaarlijk is dat, Beervelde, k neem nooit meer geld mee dan ik mezelf voorneem om op te maken, anders loopt het gegarandeerd fout af...
  de roos kocht ik er vorig jaar, bij Louis Lens, het is de moschatahybryde Felicia. Ze geurt ook heerlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. komt daar in orde...
  roosjes trekken zich niks aan van de droogte ;-)

  heb Beervelde moeten laten passeren deze keer (dubbele boeking anders was ik wel geweest, niet goedkoop inderdaad maar not your average garden center either ;-), iets 'nieuw' gezien ?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. gho, om 'nieuwe'dingen te kunnen spotten, moet je al héél goed op de hoogte zijn van de 'oude' dingen en 't was maar een blitzbezoek dus heb 'k me vooral beperkt tot een bezoek langs mijn favoriete kwekers, 'k kocht dahlia's en beemdkroon. omdat mijn lief mee was en omdat die als foodfotograaf hele dagen tussen 't eten zit, was een bezoek aan cook and herb ook een must. en bij die gasten van de sociale werkplaats uit aalst (de loods?) ook twee tomaten voor buiten gekocht. ondanks de teleurstelling van vorig jaar wil 'k het toch nog eens proberen.
  de eerstvolgende tuinbeurs die nu nog op de agenda staat is die van natuurpunt in de bourgoyen, daar zijn de prijzen doorgaans een stuk lager en bieden ze ook vanalles dat niet in het average garden center te vinden is. daarna dan stop ik met planten kopen, 'k moet maar eens leren zaaien...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ;-) zaaien is leuk(er)...

  allez maar geen nieuwe in your face hypes voor dit jaar dan. Na alles verticaal, alles op het dak, alles op 1 meter, zag ik alles in 1 pot nog wel een kanshebber (zie hier de 'peulen in emmer' in het tuincentrum staan aan bijna 7 euro - voor 7 peulen)

  hmm, de bbq is wat laat om u nog wa tomatenplanten cadeau te doen he ;-)
  (subtiel duwtje)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb wel flink gezaaid. En blijkbaar was ik iets te overijverig... Nu weet ik niet waar ik al die stinkertjes en roze bloemen met lichte harige blaadjes, (die wij vroeger ook in onze tuin hadden staan) moet uitplanten. Tja, met enkel een balkon heb je niet zo veel plaats. Dus ofwel ben ik dringend op zoek naar oude bloempotten of een tuin waar ik ze in mag planten.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. ik wil uw overschotjes wel, die bloembollen beginnen trouwens ook al flink te schiten! k kom binnenkort nog eens af.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. zo lang dat de bloembollen maar niet beginnen te 'shitten' ...

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten