border tussenstand


Een half jaar geleden zag mijn tuin er zo nog uit, maar intussen heb 'k flink wat graafwerk achter de rug en is er heel wat bij geplant. Stilaan krijgt de architectuur van de tuin ook wat meer belang. 'k heb nu een paar strak afgelijnde borders die mee voor structuur zorgen en een vaag idee van waar ik ooit nog wat heesters en groenblijvende planten kwijt wil. Die zijn nodig om ook in de herfst en winter voor een aantrekkelijk beeld te zorgen.
Een vijver of poeltje in mini-formaat zou ik ook nog willen.
'k heb hier ergens een oude cementkuip slingeren die ik ervoor zou willen gebruiken. Er hoeven geen vissen in te kunnen overleven, wel een paar waterplanten, en ik wil niet met een pomp werken. Geen idee of wat ik wil ook uitvoerbaar is. Tips zijn zeker welkom!


Reacties

 1. mooi die bovenste cirkelboog...(zelfde center als de middelste bogen, of vervolg van de onderste?)
  de juiste plant op de juiste plaats dus ook voor de metskuip zullen er wel wat waterplanten zijn die op die (geringe) diepte kunnen presteren,
  alhoewel : de waterlelies hebben het hier (misschien dit jaar wel voor het derde seizoen) zo goed gedaan in de melkkruik dat ik max. 5 euro heb gespaard voor een tweede uitdenaldi voor de tweede kruik ... dus zo nauw hoeft dat altijd perse niet te steken (metskuip niet diep genoeg voor lelies imho)
  (let wel : de perfecte diepte voor accidenten met kleine kinders, ik -voordrager van de eiland paradox- heb genoeg geluk gehad met de mijne om dat een jonge moeder te moeten melden)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Uwe gazon heeft precies ook wat afgezien ;-(, net zoals die van de buren.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. euh... die bovenste is het spoor van mijn gieter... maar misschien moet 'k daar toch ook iets borderachtigs van maken.
  en dat gazon, tja, ziet er maar schraal uit, een beetje regen zou nu stilaan wel mogen...

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten