de parade van de hulptroepen


Lisa, die tijdens mijn verlof de planten en de poes in leven zou houden, had zich ook uitgesloofd met stoffer en vod. Mijn huis leek dubbel zo groot nu alle rommel aan de kant stond en 'k had van de vloeren durven eten. Leuk leuk leuk!
In de tuin was het gras en het onkruid flink opgeschoten, wat te verwachten was, maar de jonge haag stond er frisser bij dan 'k verwacht of gevreesd had. Ook weer Lisa's werk.
De doos met daslook en ongevlekt longkruid die 'k mee had uit mijn pa's tuin, had onze reis in een bloedhete auto goed overleefd. De stapel ongelezen tijdschriften en kranten liet ik voor een keertje liggen om meteen in de tuin te gaan werken.
Gras afrijden, haag trimmen, onkruid wieden en planten. Onder een stralend zonnetje. Na een uurtje kwam ook Lisa erbij, voor een babbeltje, maar al snel zat die het onkruid in het gazon uit te steken. Niet veel later arriveerden ook mijn lief met zijn vader, nog in werkkledij na een dagje doe-het-zelven in het schooltje waar wij op termijn onze stek zullen hebben.
Waren het Antwerpenaren, zoals ikzelf, ze ploften zich neer met een frisse pint... maar 't zijn er uit West-Vlaanderen, da's een soort dat nooit kan luilakken, en dus kroop de ene in de dakgoot en begon de andere de graskantjes af te knippen.
Er zijn zo van die dagen waarop alles je meezit.

Reacties

 1. als het échte Westvlamingen zijn hebben ze achteraf toch wel hun schade ingehaald i.v.m. die pintjes! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een schooltje?? Super!! Maar is daar dan wel een tuintje bij? En wat met de pijpenla??

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Volgende vakantie mag Lisa ook bij mij de plantjes water geven!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. hehe, Frie, er hebben er dat nog al gezegd :-)
  Daphne, in 't schooltje komen een stuk of 12 gezinnen of koppels, elk heeft zijn eigen stek, maar de tuin is gemeenschappelijk. nog geen idee hoe die er zal uitzien, en of k daar ga kunnen/mogen spitten en graven... k hoop alvast van wel. de pijpenla zou k willen verhuren. maar das allemaal nog niet voor direct, er moet nog véél gebeuren in de school en zolang blijf k over de pijpenla bloggen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ach een gemeenschappelijke tuin dat is jammer... ik hoop dat je toch nog iets mag ondernemen daar!! Zou jammer zijn je groene vingers te moeten laten rusten, misschien kan je dan een nieuwe blog starten over de gemeenschappelijke tuin ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. het ontwerp van die tuin gaat alvast naar een specialist, wat we daarna doen (tuinaannemer voor aanleg en onderhoud of alles zelf aanpakken) is nog niet besproken... maar als we t zelf doen (ik hoop het) dan komt daar zeker een blogje van!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ah klinkt ook al als een leuk project.

  ALs er een gemeenschappelijke tuin is die groot genoeg is, moet het misschien wel haalbaar zijn dat iedereen daar zo gewenst een eigen hoekje of stukje krijgt waar hij zn ding mag doen.
  Ideaal om wat variatie te krijgen in een geheel.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten