with a little help...


Zaterdag was ik vastbesloten de rest van de haagbeuken in de grond te krijgen. 'k was al vroeg op, wat geen zeldzaamheid is sinds ik zwanger ben en het nachtleven vaarwel zei... 'k voelde me best lekker, wat ook steeds vaker voorvalt nu 'k die eerste drie maanden achter de rug heb, en 'k had er zin in.
Op de plaats waar de haag moest verschijnen, stond wel nog een pak onkruid en een stuk of wat vaste planten. Daar stortte ik me op met de bedoeling het in een wip te doen verdwijnen of een nieuwe plaats te geven. Viel dat even tegen! Aan het eind van de middag zat ik nog te koteren en te krabben.
Gelukkig verscheen mijn lief net wanneer ik er de brui aan wilde geven. En nog voor ik mijn fototoestel kon gaan halen, groef hij het plantgat voor de haag. Zei ik het niet al een keer eerder? Tuinieren is geen vrouwenwerk. Daarna was het een makkie om de boompjes te planten. Het gieten ging zelfs nog vlotter, want ook dat werkje werd me uit handen genomen.
Mij restte nu alleen nog een stukje van de haag te knippen. Daar gaat ze mooi van vertakken en dat is de bedoeling. Over een paar jaar ligt mijn tuin helemaal uit het zicht. Een zalig vooruitzicht!


Reacties

 1. en doet die brave jong nu een paar stevige (tuin/berg)schoenen kado voor het harde werk want subiet plooit hij zijn voeten over de spade met zijn pantoffelkes en dan heb je er (voor het tuinwerk) meer last van dan geniet ;-)

  bij die haagbeuk mag je zelfs alle takjes nog terugzetten tot op een knop of twee, drie voor een mooie dichte haag...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tsss en foei: tuinieren geen vrouwenwerk!?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. tja, daar kwam k weer niet te feministisch uit de hoek, maar 'k zou toch graag dat tikkeltje meer spierkracht hebben dat de gemiddelde man wel heeft. nu kost 't allemaal wat meer inspanning en wat meer tijd, en laat ik nu net willen dat alles er snel snel snel gaat uitzien zoals in mijn dromen...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ah ja, een beetje trager zijn we wel met spitten en ander 'zwaar werk'. Maar oefening baart kunst, en spitten baart spieren; dus laat je niet wijsmaken dat we het niet zouden kunnen!
  Groetjes van een zwangere feministe die haar vader vroeg om een groentebed om te spitten :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. voila sé, dat is het ware feminisme: lastige karweitjes uitbesteden ;-)

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten