leesvoer


Wat doet de tuinier in de winter? Hij plaatst bestellingen voor zaai-en pootgoed, maar 't meeste van de tijd loopt hij gefrustreerd rond. Was het al maar lente, zo maalt het door zijn hoofd.
Toch kan 't al eens gezellig zijn om binnen te zitten, bij de open haard bijvoorbeeld en met een warme chocolademelk erbij (meng halfvolle melk met cacaopoeder en een tikje suiker en laat opkoken, vuur lager zetten en een reep pure chocolade toevoegen, nogmaals aan de kook brengen en een minuutje mixen voor een mooie schuimlaag) en dan een goed boek te lezen of een tijdschrift doorbladeren.
Ik raad iedereen aan om te beginnen met de Amerikaanse Vogue, want daar staat nu een prachtig artikel in over de tuin van Dries Van Noten. Die ik citeer: "To work on a garden, you have to be patient, but also a little bit crazy."
Toch goed gezegd! Want, was het al maar lente...Reacties

 1. Lente hoeft nog niet zo dringend voor mij, maar 't moet gedikke wel stoppen met vriezen. Tuinwerkjes genoeg nog deze winter, maar technisch werkloos door de keihard bevroren grond.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een mens zou goesting krijgen met een boek en warme drank (warme chocolademelk óf koffie natuurlijk), snuggie én dekentje bij de stoof te gaan zitten.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lente ? nog een week en we beginnen er weer aan ;-) wat zeg ik, vorig weekend nog geprofiteerd van het novemberweer (onder andere door ne boom in ne put water te zetten, geen avans me dunkt maar soit ;-)

  enneuh : voor mij eentje met volle melk graag (een een scheut jagermeester of zo)
  Ik heb geen manbag om zo ne Vogue in te doen, kan je me geen pdfke maken van dat artikel ?? ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. juij, volgende week lente, zolang kan k nog wachten, maar dat pdf-je gaat niet lukken vrees k, k heb geen scanner :-(

  en dan nu nog een blokje hout op de stoof smijten!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Volle melk èn slagroom èn een reuzentik suiker voor mij graag. En een koekje erbij. Of twee. Of drie als je aandringt :-). Maar verder: prima idee om de winter mee door te komen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. wa zitten jullie nu allemaal melkskes te drinken als er ook Calvados bestaat? Afvalligen!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. En wie drinkt nu Calvados als er whiskey bestaat? Afvallige!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mmm whiskey! Alhoewel ik ook graag chocomelk drink. Zie dat iedereen hier denkt dat ik alleen whiskey drink :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. amai, zo drankorgels onder mijn lezertjes :-)

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten