vind ik leuk


Ik ben nogal snel te ontroeren. Onlangs was het weer zo ver. Bram plaatste een link naar deze planten-zoek-site op mijn facebook, en ik smolt weg tot er van mij niets over bleef dan een plasje water.


Reacties

 1. oh leuk XX ;-)

  de plantenzoeker ook leuk, bijna zo leuk als die van mij ooit, lang geleden. Gemaakt als studiehulpje speciaal voor mijn medecursisten want die zagen 'de plantenkennis' niet meer zitten (en die moesten er wel allemaal door geraken, ahja want we moesten met tien zijn om de lessen verder te zetten) ... lekker onbaatzuchtig toch van mezelf he ;-)

  Iets meer plaatjes per plant en iets meer focus op elementen die een plant kunnen identificeren, maar geen filtering (we moesten ze toch allemaal kennen) - en soms halve steno maar dat verklaart zichzelf wel...

  maar een mooie plantenzoeker inderdaad.. Wat ik wel mis (en ik niet alleen), en dat vind ik een kapitale Fout, zijn de plantafstanden. Het lijkt vanzelfsprekend om te goochelen met hoogtes maar breedtes (en dus plantafstanden) zijn er zelden bij, nochtans even (if not more) belangrijk om een mooi en evenwichtig arbeidsluw tuinplan op te stellen met een langetermijnvisie, zonder te veel kale plekken of gedrongen planten (meteen op de juiste afstand geeft misschien in het begin even een ijle indruk maar je hebt er maar één keer werk aan - bij het planten dan toch ;-). Wat heb je eraan dat een Cornus 3m hoog wordt, hij wordt ook wel 3m breed en daar hebben de mensen vaak meer plaats te kort dan in de lucht, bvb.
  Alle maten zijn trouwens relatief, standplaats en specifieke variëteit moeien zich nogal.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. he ja, uw plantenzoeker is ook leuk! en ook tof is dat er melding gemaakt wordt van grondsoort en al, want da's iets waar de informatie nogal vaak over ontbreekt...

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten