sunny Beervelde

Drummen om een parkeerplaats te vinden, lange rijen aan de kassa, hamburgerkramen op weg naar het domein en topnamen op de affiche... Beervelde is het Werchter van de tuinbeurzen.
Ik trok er heen in het gezelschap van een filmmaker/DJ, een grafisch vormgever/schilder, een kinderboekenauteur/illustrator en een illustrator/plantenfreak. Wat wel zo handig was, want bij het zien van al die kwekers met hun gigantisch assortiment, kreeg ik instant keuzestress.
Als ik te lang bleef twijfelen, hakten zij voor mij de knoop door. Zo staakte ik mijn zoektocht naar de perfecte kweepeer. In de plaats komt nu een ginkgo, die wel niet inheems is, maar oooh zo mooi.
Bij bollenkweker Peter Nijssen was de stress van andere aard. 'k had zijn catalogus al een keer of 10 doorbladerd, alles aangestreept wat me beviel, en nu was 't cijferen en puzzelen om toch maar niet over mijn budget te gaan. De duc van tol tulpen (7,95 euro voor drie bolletjes) heb ik met veel spijt terug in het rek gezet. Maar zo lukte het me nog net om de moschatahybryderoos Felicia van Louis Lens aan te schaffen. Een bloem met een prachtig zachtroze tint en een verrukkelijk parfum. Eind goed al goed.

Reacties

 1. ben er ook nog geraakt (en blij want gebeten door 'iets'; cliffhanger materiaal ;-) en we hebben minstens één plant gemeen in onze aankopen, de Physostegia virginia. Robert (Van Bockstal) lapt het me elk jaar opnieuw met zijn schone planten en schone praat ;-)

  Ginkgo is een goede keus, die staat hier ook in het vet op het tuinplan

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Hilda,

  Geweldig sfeertje daar op Beervelde!

  Wanneer was je er? Wij op zaterdag! Ook ik heb bollen gekocht bij Peter Nijsen.Mijn Allium's zijn allemaal verdwenen na de laatste winter.Hij verkocht er tegen een leuke prijs. Ook de gevuldbloemige Colchicum, waar ik naar op zoek was, kocht ik bij hem.
  Ik ga er nog een logje over schrijven,maar dat plaats ik op mijn blog ..GREIJNTJES..ik zal je tzt de link wel sturen, dan kun je nog even nagenieten!Want het weer was geweldig !!!

  Ik heb ook verschillende vlinders op de foto gezet!

  Ik zie al een zweem van nachtvorst, hier op het dak!! Oei oei...ik hoop dat het meevalt.Zie hier en daar staat er nog wat mooi's in bloei!

  Fijne week, groetjes Thea

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hey Thea,'k was er ook zaterdag, als ik u had tegengekomen had je zeker een groet gekregen, maar in al dat volk... geen beginnen aan!
  t was echt genieten van het mooie weer en de omgeving en het fijne gezelschap... k ben benieuwd naar jouw foto's.
  Peter nijssen was toch de topper voor me, supermooie gezonde bolletjes en perfect gelabeld en verpakt, en wat een keuze!!
  666bbq, zorg maar dat je niet te lang wacht met de onthulling van je cliffhanger, mijn vrouwelijke nieuwsgierigheid kan maar zoveel aan...
  De Physostegia is trouwens een aankoop van Joris, hij had scoorde ook het enige vrouwenschoentje van de beurs. Mijn aankopen waren een stukje bescheidener, maar k ben toch ook heel content want de ginkgo gaat het hier vast heel goed doen.
  En dan nu allemaal den hof in om alles geplant te krijgen, hup hup, ge moest al weg zijn :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Foto van het jaar, Hilda! :-)
  En kijk eens hoe mijn salieplantje staat te blinken in de rijdende GFT bak... Hopelijk overleefd het de Antwerpse uitlaatgassen. duimen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. foto van het jaar op het uitstapje van het jaar!
  en nu duimen voor de salieplant, want saliethee is ♥♥♥

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ben zelf dit najaar niet naar Beervelde geraakt; ik moest naar Londen en toevallig heb ik er een ginkgo gezien. Dat was in Kew Gardens, de botanische koninklijke tuin. Inderdaad een mooi boompje. Heb je trouwens een mannetje of een vrouwtje gekocht? De vrouwtjes zouden niet zo lekker ruiken waardoor ze ook minder populair zijn. Succes ermee!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. lap, Katelijne, dat wist ik dus niet van dat manneke en dat vrouwke... volgende keer ga je maar mee planten kopen. alhoewel, zo'n weekendje Londen is ook leuk, dat wil ik u niet afpakken, natuurlijk. Waren de meisjes ook mee?

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hilda zag er reuze gezellig uit met uw makkers :) En goed van jezelf dat je toch uw budget goed in't oog houd, maar goed dat daar gene banccontact is zekers :P

  BeantwoordenVerwijderen
 9. er was wel een bancontact, en die had ik bijna geplunderd, maar daar was gelukkig geen tijd voor, want 'k ben nu al failliet :-(
  maar ach, we hadden gratis entreekaarten, dus dat voelde al als een besparing :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. ongeëvenaard! De beste foto die ik al van heel m'n leven heb gezien! Ik wist dat deze een hoog Efteling gehalte zou opleveren!!! Dit is een blijver!!!! Hilda jouw pose kon niet beter gecompositioneerd zijn! Je streelt zelfs de varentjes!!! Subliem!!! en dat sjakoske! hahaha en Thomas met een rhododendronmoustache!
  hahahahahahaaaa!!! ik kom niet meer bij die kopjes!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Amai Joris, gij schrijft veel uitroeptekens.
  @hilda: nee, de dochterkes waren bij manlief gebleven, die zijn nog wat te teer voor zoiets, ze moeten eerst nog groeien en rijpen. Maar dat het vrouwtjes zijn, daar ben ik al wel zeker van...;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. hihi, moeder alleen op stap, dat zal wel plezant geweest zijn!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Zeg zo lachen met mijn uitroeptekens!!!!Het is een afwijking dat geef ik toe. Na dat was een punt! Ik leer het al beetje bij beetje af! AUW weeral 2, ni dus!!!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten