plantendagen kalmthoutZondag waren wij in Kalmthout voor de 25ste plantendagen.
'k had de helft van mijn voorziene budget de nacht voordien al opgedronken, maar dat was niet zo erg, w
ant er stonden toch niet veel planten die ik absoluut moest hebben. Er waren veel zeldzaamheden voor de liefhebbers, en ook veel kruiden, maar nauwelijks wilde planten.
Bij Josephine Dekker kocht ik wel een stuk of wat wilde narcissen en elders tikte ik een lading kievitsbloem en sneeuwklokjes op de kop.
Bij silene kocht ik zaad van de scabiosa atropurpurea, en ik moet daar zodanig gecharmeerd van zijn, want ik kocht het ook nog als plantje bij Koen Van Poecke.
En dan nog wat dingetjes links en rechts,
want zelfs als 't aanbod een beetje tegenslaat, ligt de verleiding om de hoek.
Maar toch was dit weer een uiterst geslaagde trip. Het arboretum is nu op zijn mooist, de borders zijn nog lang niet uitgebloeid en de bomen krijgen hun hersfttinten al.
En de mensen zijn er vriendelijk, tot twee keer toe verloor ik mijn trui, en tot twee keer toe werd die afgegeven bij de plantenparking (geniaal idee trouwens, zo'n plantenparking)
Op een paar meter van 't arboretum heb je de Kalmthoutse heide, waar je goed kan wandelen en echte dagjesmensen kunnen in het vlakbij gelegen Essen ook een bezoekje brengen aan de molen met bijhorende bakkerijmuseum. Doen!Dertigers represent!

♥ Dahlia's ♥
La grande dame des narcisses: Josèphine dekker

Joris met de asters voor zijn moeke

Sneeuwklokjes horen er gewoon bij

Fashionista bij de kruiden ( toch wel dé tuinrage van 2010)

Tuinfreaks nemen soms ook een pauze

Reacties

 1. ik ben weeral niet bij, met die tuinrage van 2010: geen fashionista's in mijn tuin. :-((
  Ik zou dat nochtans gedogen hoor... :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. hihi, en die andere tuinrage van 2010: de prairietuin, ben je daar al met mee?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. slim, een rookgordijn van jonge dertigers met kinderen tegen het pootjelappen ... voor Beervelde zult ge nu wel nen andere techniek moeten bedenken ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. hé, met een tikje op de schouder kan ik ook leven hoor... wanneer staat Beervelde bij jullie op t programma? wij gaan zaterdag, misschien kunnen we nog eens een bescheiden poging tot blogmeetingske houden?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh leuke foto's!! Trouwens de galanthus 'elfin' staat nu in bloei en hij is erg leuk omdat het sneeuwklokje je eerst aankijkt, veel langer dan andere sneeuwklokjes!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten