tuindagen in het arboretum

Zondag wordt er in het arboretum van Kalmthout weer een plantenbeurs gehouden, een niet te missen event voor de tuinfreak die alleen tevreden is met het allerbeste. Want standhouder op de plantenbeurs van Kalmthout word je niet zomaar. Alleen de toppers zijn er welkom.
Josephine Dekker, ook wel gekend als de keizerin van het sneeuwklokje, zal er zijn met een aardige selectie stinzenplanten.
Sneeuwklokjes zijn lastige klanten, wie ze koopt als droge bolletjes komt vaak bedrogen uit, maar de waar van mevrouw Dekker stelt nooit teleur. De dame zelf moet wel nauwlettend in het oog gehouden worden. Vooral bij het afrekenen, want zij heeft de gewoonte om à la tête du client over de prijs te beslissen.
Bij Silene kan je terecht voor zaden van zeldzame één en tweejarigen en de nieuwe moestuin biedt buitengewone eetbare planten.
Guy Vervoort, autoriteit op gebied van vaste planten, is ook aanwezig, hij zal een aantal dahlia's tonen.
De bezoekers van de plantenbeurs hebben uiteraard ook toegang tot het wereldberoemde park. Dat park met zijn eeuwenoude bomen ziet er prachtig uit in de herfst en de eerste toverhazelaar staat zelfs al in bloei.
Kijk, daar zet ik nu eens graag mijn wekker voor.


Reacties

 1. 'keizerin van het sneeuwklokje', mwoehahaha! Je zal maar zo genoemd worden. Studio 100 zou het bedacht kunnen hebben. 'Plopperdeplop, de keizerin van het sneeuwklokje zit in de melkherberg!' Luierdelui-Klusserdeklus!
  Jammer dat Kalmthout zo schandalig ver af ligt. Waarom organiseren ze zo iets niet in de beschaafde wereld!?!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Kalmthout en Beervelde huh, verwacht u almaar aan een pootjelap ;-) zo maar ineens ...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. komaan, Kalmthout is t einde van de wereld niet, en naar t schijnt struikel je er over de oude bekenden.
  dus, tot zondag, aan den ingang van het evenementeneiland met een courgette in ons knoopsgat?

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten