oh Audrey...
Er zijn zo van die dingen die nooit falen mijn humeur op te krikken: in bad liggen weken met een glas veuve clicquot, verse bloemen, naar de kapper, Parijs, cosmopolitans, SOS Piet, Lancome róuge a lèvres red en vogue, mojito-ijs, Etta James, de open haard aansteken, Jackass, taart bakken en fifties musical's.
Onder de laatste is Funny face mijn favoriet. De beste film over mode ooit gemaakt. Gebaseerd op en met medewerking van figuren als Avedon, Carmel Snow en Diana Vreeland, met gastrolletjes van de originele topmodellen Dovima en Suzy Parker, met muziekjes van Gershwin en dansjes van Fred Astaire en Audrey Hepburn. Ga dat zien!

Audrey Hepburn die half Nederlandse en half Britse was, had (hoe kon het ook anders) iets met tuinieren. Ze kreeg begin jaren 90 zelfs een eigen tuinprogramma op de BBC. Hopelijk wordt dat snel eens integraal op youtube gezet, want het enige stukje dat ik kan terugvinden is toch zo schoon, wonderschoon.
Ik kan niet wachten tot de herfst, nu. 'k wil dan een massa bloembollen in de grond steken. Liefst wilde of botanische soorten, dingen die spontaan verwilderen en ook de strengste winter overleven.
Suggesties over de beste soorten en de handelaars die ze verkopen zijn zeker welkom, want in het lokale tuincentrum zal ik ze wellicht niet vinden...

Reacties

 1. Ik ben ook al aan het uit-kijken naar bollen-plant-seizoen.... voor de honderden bollen die er al in zitten, gekregen via via... maar er ontbreken nog tulpen, ja misschien oh zo cliche maar ik begin de indruk te krijgen met de vele bomen rond de tuin het beste bloem seizoen begin lente is... bollen dus ... hoewel ik vrees dat onze woelmuisfamilie lekker aan de bollen zal knabbelen... maar je moet wat proberen, plus nog dat straf stinkende bollen spul van Bart houden we die mooie muisjes een beetje op afstand.

  Veel plezier in Polen en misschien kan je daar wel je slag slaan voor uw bollen.

  Was de Pompoen goed bevallen? Soep gewijs dan.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik dacht eens bollen te bestellen bij www.naturalbulbs.nl
  Heb er nog geen ervaring mee, maar het ziet er wel goed uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @Lotte: straf stinkende bollen van Bart?! Beetje uw gemakske houden hé! :-)
  Bollen zijn geen denderend succes alhier, beetje te natte grond vermoed ik. Ik heb er vroeger gekocht in Ecoflora (boerencrocus, kievitsbloem en sneeuwklokje), bij AVEVE en bij de HEMA. ik denk niet dat het veel verschil maakt waar je ze koopt (behalve qua prijs dan... )

  BeantwoordenVerwijderen
 4. hey Lotte, de pompoensoep is er nog niet van gekomen (als ge God wilt doen lachen, vertel hem uw plannen...) maar 'k begin meer en meer te vrezen dat 'k het ding te vroeg van de plant haalde.
  Blauwe berg, merci voor de tip, ik check het uit.
  Bart, een laag scherp zand in het plantgat zou misschien soelaas kunnen brengen? t staat allemaal te lezen in mijn nieuwste blogpost.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten