geel
Iets waar ik een godsgruwelijke hekel aan heb is de kleurencirkel en al het geneuzel dat daarrond verkocht wordt. Een traumaatje dat ik vast heb overgehouden aan mijn tijd op Sint-Lucas. Om de zoveel tijd was er wel eentje die het had over contrastkleuren en harmonische kleuren en koude kleuren en warme kleuren en blabla bla. Compleet overbodig gewauwel. Wat maakt het ook uit of blauw een koude kleur is en oranje een warme?
Wie kleur wilt gebruiken, vertrouwt maar beter op één ding: zijn eigen ogen. Hou ze vooral goed open.
Elke kleur kan werken, mits goed gedoseerd en geplaatst.
Wie herinnert zich de rage van de witte tuinen nog? Onnoemelijk populair in de jaren 90, maar oh zo saai. Ze schreeuwen gewoon om een vleugje blauw, een wolkje roze en een tikkeltje geel. Die laatste kleur is dezer dagen erg prominent aanwezig in mijn tuin, en daar ben ik maar wat blij om. Toch iets wat voor een vrolijke noot zorgt nu het niet echt mee wilt met dat weer.Reacties

 1. Maar het weer word beter.... hoorde al geruchten van 30 graden, en de plantjes hadden het wel nodig zo een beetje water, enzo raken al die watertonnen, badkuipen, emmers en gieters gevuld.

  Leuke foto's Hilda!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Geel wordt in de trendy tuinwereld nogal gehaat. waarschijnlijk omdat heel veel wilde bloemen geel zijn. Dat wordt dan als goedkoop, marginaal gezien en snel als schreeuwlelijk geel afgeblazen. maar inderdaad er zijn zoveel mooie gele bloemen en inder...daad de voorzomer is vooral geel, maar wat is er nu vrolijker dan een wei vol fijne botebloemekes! En uw tuin wordt er ook mee gesierd: ik gok dat de eerste een verloren tomaatplantbloem is van op uw composthoop. De tweede een koolzaad of stinkende gouwe en de laatste een dahlia?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. t zou wel eens kunnen kloppen, wat je daar zegt. die typische tuinen met van die saaie buxusvlakken en steriele witte hortensia's er in, worden vast niet door echte plantenliefhebbers ontworpen, en zeker niet door wilde planten liefhebbers. wel een beetje sneu, want het siert de tuin.
  de eerste plant is een tomaat die ik zelf zaaide (tegen beter weten in hopend op een tropische zomer...) het tweede is doorgeschoten wilde rucola en de derde is de enige dahlia uit een pakske van 3 euro voor 6 stuks die het gehaald heeft...

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten