magic


Trouwe lezers weten dat ik mijn haag onlangs flink inkortte. Dat deed eerst wel even pijn, want met die ingreep verloor ik behoorlijk wat privacy. Maar nu verschijnen overal op de kaalste plekken verse blaadjes en twijgen en dat stemt me erg gelukkig. Want hoe voller een haag vertakt is, hoe meer voordeel.
Beestjes vinden er een veilig nest, het breekt de wind, het ziet er beter uit in de winter (wanneer je op de kale takken kijkt) en in de zomer schermt het de ongewenste blikken goed af.
Aan degenen die me aanspoorden tot deze drastische ingreep: bedankt voor jullie advies!

Reacties

 1. Proficiat!

  Nu ben ik natuurlijk stinkend jaloers en wil ik dit ook durven. -En wil ik het vooral ook mogen. Ik heb het idee dat het voor de langste dag nog wel zou mogen, heb jij daar een idee van?
  Jouw uitlopers geven in ieder geval voldoende moed om eens flink met de snoeischaar te gaan wapperen, maar als ik daarmee onverhoeds mijn haagje vermoord is het ook weer zo wat.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Louise, als je echt heel drastisch wil gaan snoeien toch beter wachten tot in het najaar/winter

  BeantwoordenVerwijderen
 3. oooh Louise, vervelend hé om tussen al die adviezen een weg te banen...
  ik heb nu aan één kant een haag staan die ik opkweek met af en toe een ferme snoeibeurt, achteraan staat er eentje die ik met rust laat. over een paar jaar kan k u laten weten welke het mooiste geworden is.
  in tussentijd is t misschien wijzer om u te laten leiden door ervarenere tuinders zoals Bart :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Horendol word ik van alle tegenstrijdige adviezen, maar Bart zijn advies ga ik zeker niet in de wind slaan. Wie weet zie ik ondanks het niet-snoeien toch binnenkort mijn buurvrouw niet meer (oh wat een heerlijk vooruitzicht...)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. hehe, ik kan zo hard begrijpen hoe graag je van die buurvrouw af wilt!!

  onlangs was er hier een buurtfeestje, georganiseerd door t OCMW (sociale hulpverlening aan illegalen, daklozen, werklozen zonder recht op uitkering enz.) en volgens de buurvrouw mocht ik daar écht niet bij ontbreken om eens wat advies van hen te krijgen... asjemenou!!

  nu, volgens mij komt het wel goed hoor, zelfs zonder snoeien, als je het maar wat tijd geeft.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Haha, wat een vreselijke opmerking van jouw buurvrouw?!

  De mijne werd laatst buitenproportioneel woest omdat ze de laatste tijd eens op had gelet en zo had ontdekt dat zij altijd de eerste was die begon met groeten (?). Waar een mens zich niet allemaal druk om maakt.
  Verder heeft ze van die dikke PVCbuizen met gaten erin waaruit bosjes zielige violen steken vlak langs mijn kant gezet. Die wil ik samen met de buurvrouw graag uit het zicht hebben. Met geduld lukt dat vast.

  (ik moet eigenlijk ook een tuinblog...schrijf zomaar het jouw vol..)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. doen, die tuinblog, k ga u meteen linken!

  en mijn buurvrouw groet ook nooit als eerste, k ga haar daar eens op aanspreken :-)

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten