thymus serpyllumBij de AVEVE kocht ik drie bodembedekkers: Thymus serpyllum (wilde tijm) Dat hadden er gerust wat meer mogen zijn, want het is een uiterst prettig plantje.
Je kan het net als de echte tijm toepassen in de keuken en wanneer je er thee van trekt helpt het goed tegen verkoudheden. Aardappelen zouden langer bewaren als je er wat wilde tijm tussen strooit.
Bij foodblogger: de witte truffel, vond ik dit recept met tijm. Aspergesoep, mhhh, heerlijk!

Reacties

  1. Thymus Serpyllum is echt een heel groot pijnpunt voor mij!! Omdat ik hem zooooo graag in de tuin wil planten!! Jaja die zogenaamde wilde tijm die je daar in je handen hebt is dus allesbehalve de ECHTE!!! Overal worden nu massaal planten verkocht die een kruising zijn tussen de Grote wilde tijm (Thymus pulegioides) en de Echte Wilde tijm. Nog altijd erg wild want in de natuur komt deze kruising ook voor maar ooit had ik de echte Wilde tijm en die blijft veel lager en maakt echt een prachtig paars tapijtje dicht bij de grond zoals je aan onze kust of heiden nog HEEL ZELDZAAm kan zien. Ja want het gaat HEEL ERG SLECHT met de wilde tijm, op de rode lijst staat hij als zeldzaam en sterk afgenomen! En nu komt er nog bij dat de echte vorm ook uitsterft bij kwekers doordat massaal klonen en stekken van de kruissing verspreid worden! Ja zelfs Ecoflora en de Gentse wilde floraliƫn verkopen de kruising, en ook bestellingen via internet uit nederland brachten mij de kruising! Je kan dit nakijken doordat de stengels meer rechtop komen, hoger dus dan vooral liggend en de bloeistengel vierkantig is en vooral op de zijden behaard is en niet rondom zoals de wilde dat heeft. Maar de gehele look en geur is toch ook NET anders. Ooit had ik de echte zuivere vorm van een wilde plantenkweker uit Gent (Cruydthof wildeplantenkwekerij). Maar die mens stopte om een apothekerszaak te openen en daarbij bleef Freddy Sparenberg van Ecoflora als enigste wildeplantenkweker specialist over in heel Belgiƫ. Hij nam zijn collectie over maar verloor met de jaren de zuivere vorm en ik ook, omdat het plantje heel slecht tegen mest en luchtvervuiling kan..:-(

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten