loop even mee

Heel binnenkort wil ik jullie inkijk geven in ons tuinontwerp, maar eerst neem ik jullie mee voor een wandeling over den hof. Kom maar binnen, wees welkom en kijk mee.

Wie onze poort binnen wandelt, wordt over een pad van betonnen platen geleid. 't goedkoopste materiaal dat te vinden was. We vroegen om zo hier en daar een kleine opening te laten en om een strook van zo'n halve meter naast de muur vrij te laten, plekjes die later door groen moeten ingenomen worden. De voegen mochten niet te smal uitvallen om mossen en grassen de kans te geven.

Aan het eind van de gang neem je een korte bocht en kom je uit op de tuin, een voormalige speelplaats. Oorspronkelijk was die helemaal betegeld, maar we kozen ervoor om hier komaf mee te maken. Wat wel mag blijven, is een oud schuilkot. Wellicht wordt dat ooit een buitenkeuken, als we weer wat budget hebben...
 

Aan het einde van het rechts gelegen gebouw neemt de tuin een duik. Het gaat er iets van een twee meter naar beneden, tegen een helling van een graad of 40. Niet echt handig als het gesneeuwd heeft, zeker niet als je een volgeladen buggy duwt, dat kan ik u wel vertellen.Op een klein stukje van de helling groeit er wat. Ik doe daar zo heel af en toe aan stiekem tuinieren. Vorige lente plantte ik er al look zonder look en salomonszegel en deze herfst zette ik er sneeuwklokjes. Wat een vreugde om die bolletjes te zien opkomen. Mensen die er iets van kennen zullen het u afraden om droge sneeuwklokjes te planten, dat lukt immers zo goed als bijna nooit.


Op het lager gelegen tuingedeelte, groeit er helemaal niks, maar buurman J. zorgde toch al voor een beetje kleur in een hoekje naast de oude toiletten. Die gaan we ook houden en omvormen tot berging.
 

Het lager gelegen tuingedeelte, staat haaks op het hoger gelegen gedeelte, en wordt bij het minste drupje regen tot een gigantische modderpoel herschapen (plezant is anders) maar als de tuin wordt aangelegd, gaat dat probleem ook aangepakt worden.
Als alles volgens plan gaat, starten de werken in september. Ik kan niet wachten!
 

Reacties

 1. Ik zie dat uw sneeuwklokjes tussen het zevenblad staat. Dat kan nog een probleempje worden.
  Maar zo'n natte plek in de tuin: wordt dat dan niet de uitgelezen plek voor een moerassige ruigte, waar Moerasspirea, Kattenstaart en Koniginnekruid voor een uitbundig bloemenfestijn zullen zorgen? Of wordt het toch de plek voor een vijvertje?
  Mmm ... zo een tuin vanaf niks kunnen invullen - dat is toch zalig?! Veel plezier er mee!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. het plekje waar de sneeuwklokjes staan zou worden opgehoogd, die zijn er zowieso aan... hopelijk kunnen we dat zevenblad onder controle houden, want 'k zie toch liever geen tuin met alleen maar overwoekerend onkruid... en, ja, dat invullen van die tuin gaat plezant worden, oooh ooh, mijn groene vingers jeuken al!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Droge sneeuwklokjes?? Ik heb nooit anders gedaan, dat gaat prima hoor!!

  Ik ben al heel benieuwd, zie nu pas dat je verhuisd bent. Leuk!!

  Wens je mooie Paasdagen.

  Groetjes Thea ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 4. nog heel wat werk, zie ik hilda, om de groene ruimte in te vullen. Moet ergens ook fijn en uitdagend zijn om nog een leeg blad volledig te kunnen inkleuren. Voor zover ik kan uitmaken uit de foto's, is er wel iets knap van te maken. Succes ermee.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat niveau-verschil is ideaal te overbruggen met een schuif-af, gaat de hele bende leuk vinden!!! Ben benieuwd naaar de verdere invulling!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten