meelopenAnnetanne lanceerde het idee om elke eerste dag van de maand de tuin in te gaan en een foto te nemen van eenzelfde plekje, een jaar lang. Een idee waar meteen heel wat anderen voor gewonnen waren, hoe leuk! Zowel mijn voyeuristische als exhibitionistische trekjes worden er helemaal door aangesproken.
De prijs van de mooiste tuin geef ik voorlopig aan Menck. Ga zelf maar eens kijken, knap hoe die er in geslaagd is om iets te maken dat ook in de winter aantrekkelijk is om naar te kijken. Zou hij hulp gekregen hebben van een ontwerper, vraag ik me dan af. Stonden er daar al mooie en volgroeide planten of is hij al heel lang aan die tuin aan 't sleutelen? Ach wat ben ik toch een nieuwsgierige tante.
Schunsland en Thea doen voorlopig nog niet mee. Twee vrouwen uit het Hollandse die regelmatig plaatjes posten van mooie planten uit hun tuin, en die me razend benieuwd maken naar meer. Ik wil die hele tuin zien! Misschien komt dat nog. Want 't is een aanstekelijk idee. Als een virus verspreidt het zich onder de tuinbloggers, net als die zadenruil van hoow.
Benieuwd of 2012 nog meer goede idee├źn brengt.

P.S. ik koos ervoor om de maandelijkse foto's te nemen in het deurgat van de voor- en achterdeur, 't regende te hard...
En dat er nog niet veel te zien is, daar hebt u gelijk in. Dit is een jonge tuin. En dat er een lelijke brievenbus en een lelijk terras/wandelpaadje liggen, dat weet ik ook. Sponsors (brico, gamma, bouwmaterialen Verhelst...) mogen zich nog steeds aanmelden!

Reacties

 1. als ik me niet vergis heb jij ook een mooie tuin, hint hint!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goed idee om vanuit de deur een foto te maken!
  Als ik je achterdeur-foto zie, denk ik meteen terug aan onze tuin in Lier... Ook zo'n pijpenlaatje, ook die daken verderop...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dankjewel voor het compliment, Hilda.
  Om op je vragen te antwoorden: ik ben tuinaanlegger/-ontwerper van beroep, dus hulp kreeg ik niet. ;-)
  De tuin is ondertussen veertien jaar oud/jong. Toen mijn madam en ik eraan begonnen, was er niks. Of beter: weide. Want wij hebben gebouwd op een voormalig kwekersveld waar groenten werden geteeld om in te blikken. We zijn dus van nul af aan begonnen.
  Het belangrijkste bij zoiets is een gedegen plan. Na vier jaar was de tuin reeds tot enige wasdom gekomen (het voordeel van vaste planten), maar eigenlijk is hij in voortdurende evolutie en zijn we er dus inderdaad constant aan aan 't sleutelen.

  Beetje vreemde positie van waaruit jij je foto's neemt. Volgens mij kan je je tuin toch van naderbij belichten. Of hou je het bewust geheimzinnig? ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtige marmerstenen, die zijn me nog nooit opgevallen?Hihi

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten