tweede bordertussenstand


In de nieuwe borders strooide ik alle zaadzakjes leeg die al jaren in de schuif lagen te verstoffen. Geen idee of daar nog iets van kiemkracht in zit, en daarom heb 'k toch nog wat plantjes bijgekocht.
Er staan nu een paar salvia's, akelei, dahlia's met een haast zwart blad en nog een paar soorten waar 'k de naam niet van weet, zoals de rode bloemetjes. Die laatsten worden druk bezocht door bijen en hommels, tof tof!Mijn zus heeft de groene vingers van ons mama. Die slaagde er altijd in om de plantenlijkjes van vrienden en buren weer tot leven te brengen. Als kind kregen wij van haar een stukje in tuin waar wij ons ding mochten doen. We hadden er stinkertjes en prikneus staan. Nog altijd ben ik dol op die ouderwetse bloemetjes, net als mijn zus. Ze kwam me onlangs bezoeken, en had haar overschotjes voor me mee. Er staan nu honderden stinkertjes en prikneuzen om de border van meer kleur te voorzien. Merci zus!Metekind Mirte was er ook bij. Zonder speelgoed zat ze op het gras, zonder zich één minuut te vervelen. Een tuinfreak in de dop?

Reacties

  1. Maar de vlekken van het gras gaan niet meer uit haar witte broekje! Dus ik heb mijn les weer eens geleerd en volgende keer plof ik haar neer op een dekentje...

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten