moestuin


Eén van de lekkerste dingen in het leven is zelfgemaakte pizza. Ik hou heel erg van de combinatie mozzarella en italiaanse ham, met daarop (vlak nadat je de pizza uit de oven haalt) rucola en een vleugje olijfolie. Een klassieker uit de Italiaanse keuken die onder mijn aandacht gebracht werd door mijn lief (food-blogger: de witte truffel)
Van de supermarkt rucola houd ik niet omdat die in een zee aan plastiek verpakt wordt en ik de helft toch nooit op krijg. En dus heb ik zelf maar wat rucola gezaaid. Beter voor t milieu, beter voor mijn portemonnee, toppie!
Vandaag heb ik de zaailingen verplant, zonder te weten of dat nodig was, en met een bang hart of ze 't gaan overleven. Om op zeker te spelen heb 'k alvast wat nieuwe bakjes ingezaaid.

Reacties

 1. Wow, een zin waarin je "houden van", "mozarella" gebruikt zonder nog ergens het woordje "niet" tussen te knallen! ;-)

  Als je rucola geoogst wordt, laat maar weten!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ja, eikes, mozarella!
  koud blijf ik er een gruwelijke hekel aan hebben, maar op pizza valt het best nog mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hé Hilda, je kan je de moeite van rucola verplanten besparen. 't Is een heel gemakkelijk plantje. Ik zaaide het vorig jaar gewoon in rijtjes en als je regelmatig bijknipt groeit het gewoon weer aan.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heb je goed gekeken of je niet de meerjarige soort hebt gezaaid? Die knip je af en hij loopt weer uit. Bovendien zaait hij zichzelf uit!!

  Dat is nog eens handig!!!

  Een geweldige uitvindig...die rucola.

  Groetjes Thea

  BeantwoordenVerwijderen
 5. allez jonges, ne goeie ("echte") mozarella met tomaat, olie, basilicum en een snuifke kruiden van de molen (ne caprese zeg maar) !!! da's toch ... nie ?? ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. tja, 666 ge zegt het zelf ne goeie mozarella... van dat soort ben k er nog geen tegengekomen hoor :-)

  thea, helaas de helft van de verpakking weggescheurd... kan alleen nog maar terugvinden dat t wilde rucola is. maar dat van die meerjarige rucola ga k onthouden, lijkt me een fantastische plant om in de tuin te hebben!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten