what a difference a year makes
Zo ziet het er bij mijn buren uit, tristesse alom...

Ik ben dan ook erg gelukkig met mijn keuze voor een haag in haagbeuk. Op één jaar tijd heeft die toch een mooie groeispurt gemaakt waardoor de ergste lelijkheid voor mijn oog verborgen blijft.
Helemaal gelukkig zal k pas worden als ik een deel van het terras weggehakt krijg om ook daar haag te kunnen zetten. Taai jobke, want de stenen zijn in een bedje van 20 cm dik beton gelegd...
In tussentijd schermen de goedkope rieten matten toch ook al goed af.Aan de andere kant, waar ik Rosa heb wonen, valt er al niet veel mooiers te zien, maar aan die kant is 't tenminste proper. Da's al dat!
Uiteraard wil ik er ook haag, ooit, maar Rosa zou 't niet overleven. Zij heeft een hekel aan alles wat blad kan verliezen en hoger wordt dan een halve meter. En omdat Rosa al zo oud is en er tenslotte eerst woonde, laat ik het voorlopig maar zo.

Reacties

 1. Ik hoop dat de buren je niet hebben betrapt toen je de foto maakte ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. gho, dat zouden ze niet eens genant vinden. 't is een heel volkse wijk, waar iedereen zich moeit met iedereen. handig als je op reis gaat, want altijd wel iemand die de brievenbus leegt. minder prettig als de negentig jarige buurvrouw zich in uw liefdesleven komt mengen...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het ziet er inderdaad allemaal eentonig uit in de buurt, maar als jij de aanzet geeft om er een kleurenpalet van te maken, zullen er misschien volgen. Bij mijn buur was het tot vorig jaar enkel gazon en borders van beige keitjes, maar nu dat hij het resultaat van mijn kleurrijke bodembedekkers en borders ziet, schooit hij scheuten van mij af en krijgt zijn tuin ook kleur. Soms ook gewoon een kwestie van een voorbeeld te zijn hoe het ook anders kan ;-)
  Ik zit met de pech dat ik een huis met schoon ingesloten tuin (door hagen en struiken) gekocht had, maar na een jaar kwam ik tot de conclusie dat al die dingen kapotgegroeid waren (10 jaar niet meer gesnoeid geweest) en het waren van die sparren die je niet kan terugsnoeien, die schieten niet meer terug op. Ik heb dan van mijn hart een steen moeten maken en alles eruit gegooid. Gevolg, ik zit nu met een open tuin gelijk die van jou, maar gelukkig kom ik goed overeen met de buren. Nu ben ik allerlei scheuten van haag- en struikplanten aan het zetten, en hopelijk heb ik binnen een paar jaar weer een mooi afgesloten tuin vol kleurtjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. o ja, dat zou super zijn, de hele straat die mijn voorbeeld volgt :-)
  trouwens misschien een geluk bij een ongeluk dat die sparren bij u zo verwaarloosd waren, nu kan je echt voor iets kiezen dat volledig naar uw zin is.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ha plicht gedaan en even komen piepen.
  Zijn de bloemetjes al geplant?
  greetz
  L

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Hilde,

  Hier een "lurker" die even ontlurkt om te laten weten dat de groeispurt van de haagbeuk me zeer vrolijk stemt. Dat doet me zeer verwachtingsvol naar de toekomst (en mijn eigen haagbeuk) kijken!

  Nu vraag ik me af: heb jij nog iets bijzonders gedaan met een hekwerk en/of gespannen draden om de haag zo mooi smal te houden?

  Vriendelijke groet, Louise (die je blog al tijden met plezier volgt)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wauw!!! Wat een verschil, ik moet dringend eens komen kijken...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. héhe, Louise, zalig grappig woordje: "ontlurken"
  ik heb wel wat gedaan om de haag zo smal mogelijk te kunnen houden, ik beloof u binnenkort een blogpost met alle details.
  frie: als we nu eens afspreken dat je de bbq meeneemt als je eens een kijkje komt nemen, zou dat niks zijn?

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hilda, super als je daar een logje aan zou wijden. Ik heb een vre-se-lijke buurvrouw bij mij *op* de volkstuin en ik zou mijn haagbeuk graag groot, dicht maar niet te breed zien, maar ik heb geen idee hoe. Dus ik wacht met spanning af.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten