woensdag 28 december 2011

sneeuwklok


Altijd een heuglijk moment om de eerste sneeuwklokjes te ontdekken, omdat je weet dat de lente dan niet veraf is. Maar deze keer moet de winter nog goed beginnen, en zie ik de klokjes met een angstig hart verschijnen. Gaan ze het wel overleven als het straks gaat vriezen?


maandag 19 december 2011

eerste sneeuw


Bij de eerste sneeuw kan ik het niet laten om een foto van de tuin te maken en hem hier te posten. Ik loop daarvoor liefst naar de zolder, want van daar krijg ik een goed zicht op de structuur van de tuin. Tot noch toe was het verdict telkens: te kaal.
Deze ochtend nam ik niet de moeite om tot boven te lopen, dat de tuin er nog steeds te kaal uit ziet, dat weet ik zo ook wel.
Dat wordt meteen mijn voornemen voor 2012, investeren in struiken en heesters.

vrijdag 16 december 2011

oh wat zijn uw naalden schoon


Haast alle kleur is nu uit de tuin verdwenen. De tuinkabouter tracht de boel nog op te fleuren, maar faalt grandioos. Geen zicht om vrolijk van te worden.
Ik heb dan maar gedaan wat duizend ande
ren rond deze tijd doen, een kerstboom kopen. Zo klein dat hij in een plastieken draagtasje paste, want 'k moest er nog de tram mee op, iets wat op zich al moeilijk genoeg is sinds ik overal met die buggy naar toe moet.
Thuisgekomen heb 'k er alle kerstversiering ingehangen die 'k kon vinden. Het meeste ervan kocht ik net als muggenbeet bij Vitbis in Polen. Al die versiering in dat petieterig boompje is een beetje van het goede teveel, maar soit. Ik heb op dat vlak nog heel wat in te halen, want
als kind van de jaren tachtig smachtte ik naar een boom met gekleurde lichtjes die automatisch aan en uit konden floepen en naar glitter-slingers en engelenhaar en een stal met een levensechte os en ezel. Helaas versierden mijn ouders hun boom telkens met alleen maar glazen en zilveren ballen, zelfgemaakte houten figuren en rode strikken en echte kaarsjes. Niet dat die kaarsjes ooit brandden, dat zou dan weer te gevaarlijk zijn.
Heel erg mooi allemaal, maar ik heb nu eindelijk de boom uit mijn kinderdromen. Een boom die er uit ziet zoals een lied van Eddy Wally klinkt. Bram vond het allemaal net iets minder ges
laagd dan ik. Wellicht hingen er bij hem thuis vroeger wel gekleurde lichtjes en glitter-slingers in de boom.