hokkaido


De hokkaidopompoen die 'k nu al een paar weken op de vensterbank in leven hou, heeft een plek gekregen achteraan in mijn tuin.
Ze staat met haar voeten in compost van eigen kweek. Daar schijnen pompoenen van te houden.

Vorig jaar had ik een pompoen staan die 'k bij aveve kocht. Er groeide één kanjer van zo'n kilo of acht aan, die 'k tot soep en risotto verwerkte. Acht kilo pompoen, dat komt al snel de oren uit, en daarom zocht ik naar een soort die kleinere vruchten draagt. Zo kan de oogst over een hele winter gespreid, gegeten worden. Want pompoenen die niet aangesneden worden, bewaren erg lang.

Reacties

 1. Behalve dat die kanjers van halloween-pompoenen veel te groot zijn voor mijn huishouden, vind ik ze ook gewoon niet lekker.
  Al jarenlang hebben we hier hokkaido's (Ushiki kuri meer bepaald), maar dit jaar heb ik het wat avontuurlijker geprobeerd, met daarbij nog een butternut en een blue hubbard (allebei vrij klein), en nog een 'muscat de provence', die wel wat groter zou worden maar, net als andere muskaatpompoenen heel smaakvol zou zijn...
  Ben benieuwd...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. bij mij is het ook een ushiki kuri, 'k verwacht dat ze lekkerder zal smaken dan de naamloze soort die 'k bij aveve kocht. 'k zou 't ook wel tof vinden om nog wat andere soorten uit te proberen, maar daar heb 'k de plek niet voor :-(

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk he,niet te vatten dat zo een klein plantje zo massaal uit zal groeien!!

  Je kunt ze ook vast in blokjes snijden, voor soep en zo heel geschikt. En dan de diepvries in!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ja, t zijn planten die je ziet groeien!
  in de diepvries zal wel niet lukken bij mij, die is echt piepklein, en k wil al eens iets anders eten ook, een ijsje bijvoorbeeld :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. je zal te laat komen met de pompoenen zekers om ze me te voor te schotelen in Polen? :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. juist nog eens naar de pompoen gaan kijken... de slakken hebben de helft weggevreten... gelukkig heb 'k nog een paar reserveplantjes op de vensterbank staan.
  mijn oogst kan trouwens nooit tippen aan die van de Poolse moestuin, ge zult we merken!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten