liefhebbers-plantenbeurs Destelbergen


Hele grote vreugde, hier ten huize pijpenla, toen vriend Joris belde met het voorstel om op zondag samen met Stijn een plantenbeursdagje te houden. We zouden eerst halte houden in Destelbergen, dan stoppen bij Jan Spruyt en eindigen bij Guy Vervoort. Onnodig te melden dat we dit programma niet helemaal afgewerkt hebben (we raakten niet verder dan Destelbergen) want de dag voordien moest er een beetje gefeest worden, dat spreekt voor zich.
Toch was het de moeite, de exposanten mogen dan wel liefhebbers zijn, 't zijn verre van amateurs.

'k had een lijstje mee (deze keer ook met Latijnse benamingen) waarvan ik een paar planten heb kunnen vinden en dat tegen uiterst schappelijke prijzen. De liefhebbers zijn zowat de helft goedkoper dan het tuincentrum om de hoek.
Naast de planten op het lijstje (bosbes, citroenmelisse en bosviooltje) heb ik me toch nog laten verleiden tot een paar impulsaankopen zoals een salie die naar ananas ruikt. Samen met de citroengeranium die Joris kocht, deed het de auto achteraf heerlijk ruiken.

Bij Geert De Smet (een van de weinige professionals) stonden de mooiste zonnehoeden te lonken, maar 'k ben toch niet gezwicht omdat 'k er vorige week al een pak had gekocht.
Er was ook wat lollige kitsch te zien, zoals pompoenen met ingekraste spreuken: "wees gelukkig de rest volgt" of "waar een wil is is een weg", figuurgezaagde kaboutertjes, en appels waar lachende gezichtjes op getekend waren. Uiteraard ontbrak ook de treurige kitsch niet, maar daarover wens ik niet uit te wijden.
Een geslaagd tripje, al moet ik er volge
nde keer (Beervelde) de gewoonte maken om een naamkaartje bij elk plantje te steken, want intussen weet ik begot niet meer hoe elke plant heet.


De nacht voordien

Hij: "OH MY GOD! Deze plantenbeurs is amaaaazing, like crAAAzy!"
Ik: "Gaap, amai, veel te weinig geslapen, ben nog..." en dan een straf verhaal alleen voor intimi.

Colormatching

De VELT-kabouters

De reden waarom ik volgend jaar toch weer pompoenen ga kweken, 'k wil er eentje met fuck-off maken om naast de deur te leggen met haloween.

Reacties

 1. Alleen voor intimi? :-(

  Ik kan al niet wachten op een foto van die pompoen! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. fuck off tssss dat zullen uw buurvrouwen toch niet echt kunnen goedkeuren

  BeantwoordenVerwijderen
 3. haha, Bart, dan zeggen ze dat vrouwen curieuzeneuzemosterdpotten zijn!
  lotte, met haloween staan er altijd een paar schoffies aan de deur te bedelen, zonder de moeite gedaan te hebben zich te verkleden, die welgemeende fuck off is voor hen bedoeld, en trouwens de buurvrouwen verstaan toch geen engels :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja, dat is wel het leukste aan het tuinieren: nieuwe spulletjes/plantjes uitzoeken om te planten!
  Aangezien het mij al opgevallen is dat ge wel graag u ne keer deftig amuseert even onbeschaamd reclame maken voor vrienden van mij: vrijdagavond viert The Robot zijn 1 jarig bestaan. (http://www.derobot.be/) Hun openingsfeestje was deftig, en nu beloofd het nog beter te worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. hé, wat een kleine wereld, een kennis van me draait er vrijdag de plaatjes.
  de robot is wel een leuke plek, dus daar mag wel wat reclame voor gemaakt worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hilda ok, ik bedacht me ook al dat oud mevrouwtje niet veel engels kon uw andere buurvrouw haar engels is waarschijnlijk beperkt tot de pompoenopschrift :P Maar als afschrikking voor die schoffies groot gelijk!
  En wat gaat ge doen tegen schoffies die om een niefjaarke zoeten komen? :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. de fuck off pompoen heeft juist de bedoeling om die schoffies weer aan het niefjaarke zoete te doen krijgen, of is dat een te naïf gedacht?

  BeantwoordenVerwijderen
 8. weer heerlijke woordjes op uw blog: het onderscheid tussen lollige kitsch en treurige kitsch! hahaha En die fuck off pompoen is zoooooooooooooo origineel!! Ik ga er één voor mijn leuke buurvrouw met haar hondjes maken. Zoiets als wanneer de kat van huis is dansen de muizen: Wanneer het bazinnetje van huis is kermen de hondjes van s'morgens tot s'avonds!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hilda good thinking! ik vrees alleen dat ze het met driekoningen vergeten zijn ;p

  BeantwoordenVerwijderen
 10. He blijkbaar heeft em toch iets aanvaard van mijn oudere comments? Vreemd! Zo'n Leuke foto's MEMORIEEEEESSSS!!!!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten