meloen update


Weer een les geleerd: planten als tomaten of meloen kunnen bij ons alleen in de serre. Ik heb het, tegen beter weten in, toch in open lucht geprobeerd en oogstte alleen teleurstelling.
De tomaten bleven groen en de meloen leek van uiterlijk wel ok, maar binnenin trof ik een waterachtig oranje kleurtje dat niet veel goeds voorspelde. Het hapje dat ik probeerde, smaakte erg flauw en kraakte onaangenaam onder de tanden. Het meest deed de smaak en de geur van de vrucht nog denken aan komkommer, wat niet zo best is voor een meloen.
Volgend jaar wil ik echt een serre.

Reacties

 1. een serre? ge gaat daar content van zijn madam! (de mijne gekocht in de macro, half zo duur als op een ander. 't was een puzzel, maar eens ze er stond alleen maar blinken van tevredenheid!)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. zelfs groen geplukt rijpen tomaten goed na, wat nu aan de gang is want om de meeldauw voor te zijn ben ik moeten overgaan tot noodpluk

  BeantwoordenVerwijderen
 3. aha, nog een gouden tip, k haal ze zo meteen van de plant. dankuwel!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. maar al met een tikkeltje kleur is nog beter want dan gaat ge misschien zelfs geen verschil proeven met de trosgerijpte (echtig waar); en we krijgen nog zo ne mooie nazomer ... geduld ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. oooh, k ben curieus of t nog gaat lukken met die tomaten, k hou jullie op de hoogte.
  merci voor alle tips!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten