donderdag 20 oktober 2011

stinkers

Mijn zus erfde de groene vingers van onze mama, 'k geloof niet dat ze al ooit één plant liet verdorren of heeft verzopen of laten bevriezen, maar ze heeft niet veel plaats om er echt veel met dat talent aan te vangen.
De afrikaantjes of stinkers die ze zaaide en niet in de potten en bakken op haar dakterras pasten, plantte ze deze zomer in mijn tuin. Al gauw kleurde die vlammend geel en oranje. In combinatie met mijn zonnebloemen en oost-Indische kers werd dat wellicht een tikje te schreeuwerig in het oog van de meesten, maar ik was er erg blij mee. Toch iets wat kleur gaf aan de zomer!
Het schijnt dat ze een weldaad zijn voor de bodem, ze zouden bepaalde beestjes wegjagen, wat goed nieuws is. 'k trok immers naar Beervelde en stopte ook in de plaatselijke Aveve (waar 't uitverkoop was, kan je raden...) en heb dus veel nieuwe planten die zo een goeie start zullen nemen. Maar later meer daarover, 't is prachtig weer en de kleine slaapt, 'k ga den hof in.dinsdag 18 oktober 2011

eentje drinken op Lena


Wij hadden dit weekend de bebiborrel (foei, zo'n lelijk woord!) voor Lena. Sommigen waren gevloerd door griep of verkoudheid en enkelen raakten niet tijdig van hun kater verlost, maar 't werd toch gezellig druk.
Niels, Dries en Benoit zorgden ervoor dat niemand een droog keeltje had, merci mannen, en de taarten van Francoise werd
en door iedereen goed gesmaakt. We mochten ons feestje houden in de ruimten van eetavontuur, merci Tom, en dat hebben we ons niet beklaagd.
Er waren cadeautjes, decadent veel cadeautjes, merci merci merci, maar ook een paar mooie boeketten en planten en zelfs wat safraancrocusbollen. Zalig, al dat groen in huis! En omdat dit een t
uinblog is, vond ik dat een overzichtje van al dat moois hier wel een plek mag krijgen.