zondag 7 augustus 2011

het kot
Niets zo Belgisch als de drang om aan elk huis een veranda en kot te bouwen. En omdat dat meestal nog niet volstaat, rijzen achter in de tuin de houten chalets op. Oh zo praktisch toch...
Ook mijn huis werd ooit uitgebreid met een baksteen aanbouw en een golfplaten hok, die het zicht op de tuin flink inperkten. Het golfplaten hok deed ik onmiddellijk weg, maar de baksteen aanbouw staat er nog steeds. 't zou teveel kosten om er van af te raken, en uiteindelijk is het oh zo praktisch toch...
Jaren lang deed het hok dienst als dumpplek voor spullen waar 'k niet goed van wist wat mee aan te vangen en als bergplek voor de grasmaaier en ander tuingerief. Een kat zou er haar jongen niet in kunnen terugvinden.
Maar kijk, mijn schoonouders hebben er een mirakel verricht. Ze voerden alle rotzooi weg, deden stofnesten verdwijnen, boenden de geur van kattenpis weg (kot stond zo vol dat de deur niet meer dicht kon) en plaatsten kastjes en een werktafel.
Wat heb ik het toch weer getroffen!


vrijdag 5 augustus 2011

zoek de zeven verschillen


februari 2008


augustus 2011
(door de foto aan te klikken, kan je hem op groter formaat bekijken)

maandag 1 augustus 2011

eindelijk nog eens zomer


Schoon weertje vandaag! 'k heb mezelf vijf minuutjes gegund om de tuin te aanschouwen. Veel onkruid gezien en verder ook dit.


De pompoen staat in bloei en draagt hier en daar zelfs al een vruchtje.Een zee van oost-indische kers. Beter dan kale grond of onkruid.De wilde rucola zaait zich ongelooflijk vlot uit. Ik hou wel van zijn fijne gele bloempjes, en zo te zien ben ik niet de enige. 't is er een gezoem van jewelste.