zaterdag 30 juli 2011

slijmerds


Erg geliefd zijn ze niet, deze slijmerds die zich genadeloos volvreten aan de mooiste bloemen en planten. Ook ik zie ze liever bij de buren rondkruipen, dan ze in mijn tuin op bezoek te krijgen. Toch laat ik gifkorrels en middeltjes uit grootmoeders tijd voor wat ze zijn. Meestal nemen ze niet meer dan een paar jonge zonnebloemen te grazen, en daar heb ik er elke lente meer dan genoeg van staan.
Dit jaar, god mag weten om welke reden, besloten de slakken om iets fijners op het menu te willen.
Het mag een wonder zijn dat er nu toch nog een paar dahlia's in bloem staan. En laat dat nu juist mijn lievelingen zijn. Pruillip...donderdag 28 juli 2011

kartonnen dozen


Mijn lief en ik hadden tot nog toe elk een plek, en de ene keer sliepen we bij hem, de andere keer bij mij. 't was wel plezant om keuze te hebben tussen een huis in 't hartje van de stad en eentje in een stille buitenwijk, maar ook een heel gedoe met telkens weer tandenborstels inpakken en van die dingen.
En dus zegde hij zijn huur op, stak al zijn spullen in kartonnen dozen en reed hij het containerpark plat met alles wat we dubbel hadden. En nu wonen we samen. Voor echt. Tussen de kartonnen dozen en met drie katten die de kluts kwijt zijn.
Den hof, die moet nu even wachten. Jammer, want mijn vingers jeuken om al dat onkruid stevig te lijf te gaan, maar daar heb 'k nu geen tijd voor. Eerst nog wat dozen uitpakken.


maandag 4 juli 2011

aeroflore II


Wie dezer dagen in Antwerpen moet zijn, komt hem misschien wel tegen: de aeroflore II.
't is een luchtschip, dat niet kan vliegen, en daarom houden de piloten zich maar bezig met het kweken en bestuderen van plantjes. Er wordt muziek gespeeld omdat het de groei stimuleert, maar zelfs dan gaat het al eens mis, er werd er alvast ééntje plechtig ter aarde gesteld.
Best grappig allemaal, maar niks om speciaal voor uit de zetel te komen. Gelukkig heeft Antwerpen nog andere troeven voor groenliefhebbers.
De botanische tuin in de Leopoldstraat is een ommetje waard, liefhebbers van desserten die veel mogen kosten en niet altijd even lekker zijn, kunnen er ook neer strijken op het terras van het gebaar, één van de mooiste zitplekjes van 't stad.
Het Rubenshuis heeft een tuin die aangelegd werd in barokstijl, prachtig, en op een boogscheut van de Meir. Wie de meute soldenjagers even wilt ontvluchten, weet waarheen.
De zoo is ook de moeite, al blijft het zielig, die beesten in die hokken.
Het begijnhof ligt er ook mooi groen bij.
En iets buiten Antwerpen ligt het arboretum van Kalmthout, wereldberoemd omwille van de mooie toverhazelaars, maar ook als die uitgebloeid zijn is 't er zalig toeven. Ze organiseren er ook geregeld plantenbeurzen, die elke plantenfreak in zijn agenda zou moeten aanstrepen, zoveel moois en zeldzaams vind je niet vaak.
Een wandeling door de heide is na de brand wellicht niet aan te raden, de echte liefhebber laat de natuur daar nu eerst even op adem komen.
Wie houdt van kunst en muziek en natuur, zet koers naar 't middelheim, den brandt en 't rivierenhof, allemaal iets buiten de ring.
Zo dagtrippers, geniet van uw bezoek aan "de metropool"