vrijdag 24 december 2010

maandag 20 december 2010

winterSommige van mijn meest gewaardeerde lezers vertikken het om hun commentaren hier achter te laten. Liever bekladden zij mijn facebook (Joris) of sturen ze mij een mailtje (stare zul) en dan is er ook eentje (snoesjemuisjepoesiewoesieliefje) die zijn opmerkingen rechtstreeks maakt en die er meteen bewijzen voor opzoekt in google.
De winter, zo weet ik nu, moet nog beginnen (afbeelding aanklikken om het op groter formaat te kunnen bekijken) en zal duren tot 21 maart. Aaaaaaaaaaaaaaaaargh, 't is nu al zo moeilijk om de pijpenla vol te schrijven...

vrijdag 17 december 2010

hoeraaatjeDe pijpenla is één jaar geworden, feest!

woensdag 15 december 2010

leesvoer


Wat doet de tuinier in de winter? Hij plaatst bestellingen voor zaai-en pootgoed, maar 't meeste van de tijd loopt hij gefrustreerd rond. Was het al maar lente, zo maalt het door zijn hoofd.
Toch kan 't al eens gezellig zijn om binnen te zitten, bij de open haard bijvoorbeeld en met een warme chocolademelk erbij (meng halfvolle melk met cacaopoeder en een tikje suiker en laat opkoken, vuur lager zetten en een reep pure chocolade toevoegen, nogmaals aan de kook brengen en een minuutje mixen voor een mooie schuimlaag) en dan een goed boek te lezen of een tijdschrift doorbladeren.
Ik raad iedereen aan om te beginnen met de Amerikaanse Vogue, want daar staat nu een prachtig artikel in over de tuin van Dries Van Noten. Die ik citeer: "To work on a garden, you have to be patient, but also a little bit crazy."
Toch goed gezegd! Want, was het al maar lente...maandag 6 december 2010